SUOMALAINEN EROSEMINAARI


SUOMALAINEN EROSEMINAARI on vakiintunut eroauttamisen muoto.

Se on koulutetun vetäjän johtama vertaisryhmä, jossa käsitellään eroon liittyviä kysymyksiä, tunteita ja tapahtumia. Menetelmä pohjautuu amerikkalaisen psykologin Bruce Fisherin luomaan menetelmään, jota on sittemmin kehitetty Suomessa psykologi Kari Kiianmaan ja parisuhdekouluttaja Marianna Stolbowin toimesta sopivaksi suomalaiseen erotilanteeseen.

Ryhmässä käydään läpi eroon johtavat mekanismit, parisuhteiden rakenteet, käsitellään eroon liittyvää vihaa, surua, pelkoja sekä yksinäisyyttä. Samalla rakennetaan hyvää pohjaa tulevalle elämälle.

Uusitussa menetelmässä on varattu aikaa lapsen asemalle, lasten erityiskysymyksille erossa sekä uusperheproblematiikalle.

Kyseessä on opetuksellinen menetelmä; työmalli, joka perustuu osallistujan omaan aktiivisuuteen. Iltojen aikana eroprosessia puretaan niin keskustelujen, luentojen, pienryhmätyöskentelyn sekä monien toiminnallisten harjoitusten avulla. Menetelmä on Patentti ja rekisterihallituksen suojaama ja voit tarkistaa siihen koulutetut vetäjät tältä sivustolta tai sähköpostitse mstolbow@liberamente.fi.

Eroseminaariryhmiä järjestetään eri puolilla Suomea ja täältä löydät joitakin menetelmään koulutettuja ohjaajia sekä tietoa seuraavana aloittavista ryhmistä. Ryhmien koot ja hinnat vaihtelevat paikkakunnittain.

Ota yhteyttä alueesi vetäjään niin saat lisätietoja ja voit ilmoittautua.

http://suomalaineneroseminaari.fi/vetajat  

Eroryhmä on monelle käänteentekevä kokemus. Se on tutustumismatka omaan itseen; omiin haluihin, haaveisiin, pelkoihin, vihaan ja suruun. Kokemus tuottaa myös koko joukon uusia ystäviä, tavalla tai toisella saman kokeneita mielenkiintoisia naisia ja miehiä tarinoineen, joiden näkökulma valottaa omaa kokemustasi uudelta kantilta.

Lisäksi eron käsittely antaa aikuiselle valmiudet tukea lasta eron aiheuttaman hämmennyksen, suuttumuksen ja surun keskellä.

Kokemukset ovat olleet kaikkialla erinomaisia. Eronneet eivät ole ryhmän avulla ainoastaan selviytyneet erokriisistään, vaan he ovat oppineet kurssilla kosolti itsestään kooten näin arvokkaita välineitä loppuelämän varalle.      

Sydämellisesti tervetuloa mukaan!


Menetelmästä vastaa:
Marianna Stolbow
LiberaMente Oy
www.liberamente.fi
040-8415404